Przygotowanie zdrowego dania to kwestia wygospodarowania dodatkowego czasu, konieczność oderwania się od ważnych zajęć i pracy. W wirze codziennych obowiązków łatwiej sięgnąć po mało pożywny, za to bardzo kaloryczny batonik, niż celebrować posiłek i jego przygotowanie. Niewłaściwe odżywianie wpływa jednak na stan naszego organizmu i zazwyczaj przynosi negatywne skutki. 

O diecie pudełkowej

dieta pudełkowaZanim zły stan zdrowia zmusi nas do szukania porad u lekarzy – warto podjąć działania profilaktyczne i skorzystać z cateringu ze zdrową żywnością. Posiłki nie tylko smaczne i sycące, lecz także pełne minerałów i witamin są obecnie priorytetem mnóstwa kulinarnych placówek. Spośród wielu z nich na szczególną uwagę zasługują te, które serwują tzw. dietę pudełkową. W ich przypadku dania planuje się na pewien okres przed wprowadzeniem, a dobór poprzedza spotkanie ze specjalistą, który decyduje o rodzajach i proporcjach produktów znajdących się w poszczególnych zestawach oraz liczbie kalorii odpowiednich do naszego wieku i stylu życia. Dietetyk uwzględnia sugestie, które dotyczą spożywania mięsa, glutenu czy innych produktów alergennych, lub sytuacje, kiedy po prostu zamierzamy się odchudzić. Dostępne w ofercie posiłki możemy dostać gotowe, w termicznym pudełku, lub jako zestaw przypraw, przepisów i wskazówek do uzupełnienia żywnością z szafki lub lodówki. Zarówno w pierwszej, jak i drugiej wersji dieta pudełkowa przynosi stosującym ją oszczędność czasu (posiłki powstają najdłużej w pół godziny), a jednocześnie zwalnia od obowiązku konstruowania jadłospisu, chroniąc przed zaniedbaniem zdrowia. 

Istnieją liczne zalety stosowania cateringu dietetycznego, co potwierdza zadowolenie klientów oraz ciągle rosnąca liczba zamówień. Catering w pudełkach jest czymś więcej niż wygodnym spożywaniem gotowych posiłków z restauracji – to także zdrowa dieta i lepsze samopoczucie, za co odwdzięczy się nam nasz organizm.